TopBottom
Soru ve görüşleriniz için : e10mami@hotmail.com

kül bulutu krizi

Posted by david at 22 Nisan 2010 Perşembe
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit

yaşamın bir parçası doğal felaketler

Avrupa’da, 6 gün süren kül bulutu krizi ardından bugün uçuşların tamamına yakını yapılabildi. Ancak, günlerce biriken yolcuların eritilmesinin uzun süre devam edeceği belirtildi.


Yolcuların tazminat istekleri ile karşı karşıya kalan havayolları şirketleri, kendilerini büyük zarara uğratan uçuş yasağı nedeniyle hükümetleri yanlış kararlar aldıkları gerekçesiyle suçlarken maddi yardım beklediklerini bildirdi. Bilim adamları ise, hükümetlerin önünde uçuş yasağı dışında başka bir seçenek olmadığını vurguladı.


Avrupa hava kontrol ajansı Eurocontrol durumun normale dönmesinin birkaç gün alacağını belirtti. Son altı günde toplamda binlerce seferin iptal edilmiş olması nedeniyle, bulundukları yerde mahsur kalan tüm yolcuların evlerine ulaştırılmasının, haftalar sürebileceği belirtildi.


Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, havayolu şirketlerinin krizde 1.7 milyar dolar zarara uğradığını açıkladı. IATA Başkanı Giovanni Bisignani, mali kriz nedeniyle 2009'da 9.4 milyar dolar zarar eden, 2010'da ise 2.8 milyar dolar zarar etmesi beklenen bir sektör için 6 gündeki kaybın çok büyük olduğunu dile getirdi.


İngiliz gazeteleri Avrupa hava sahasını 6 gün boyunca neredeyse tamamen kapatılmasıyla aşırıya mı kaçıldığını tartışmayı bugün de sürdürdü. Financial Times, İzlanda'daki yanardağın yeniden faaliyete geçebileceğini, komşu yanardağlarda da daha şiddetli patlamalar olabileceğini hatırlattıktan sonra, kül bulutunun uçaklara ne oranda zarar verdiğinin bilimsel bir şekilde ortaya konmasını istedi.

Etiketler:e10mami.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder