TopBottom
Soru ve görüşleriniz için : e10mami@hotmail.com

Tbmm'nin Açılışının 90. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik - Çocuk Bayramı

Posted by mam at 22 Nisan 2010 Perşembe
Share this post:
Ma.gnolia DiggIt! Del.icio.us Yahoo Furl Technorati Reddit




Tbmm'nin Açılışının 90. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik - Çocuk Bayramı

Tbmm'nin Açılışının 90. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik - Çocuk Bayramı
AK Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' İlkesi ile modern Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri 23 Nisan 1920'de atılmıştır


AK Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' İlkesi ile modern Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri 23 Nisan 1920'de atılmıştır. Bu ilke 90 sene önce ne ise bugünde aynıdır. Gelecekte de payidar olacaktır" dedi.


Cumhuriyet tarihinin en önemli kazanımlarından birisinin demokratik bir cumhuriyet ve bu iradenin dayanağı olan milli egemenlik düşüncesi olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile geleceğe ait kararların yine bizzat milletin kendisinin vereceği inancıdır. TBMM'nin bir üyesi olarak, TBMM'nin geçmişte olduğu gibi bu günde önemli rol üstleneceğini, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak yönündeki özverili çalışmalarını sürdüreceğini belirtmek isterim. Amacımız gençlerimizin kendisini ifade edebilen, hür düşünceli, sorgulayan ve özeleştirisini yapan donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetiştirmektir. Ne mutlu ki, bugün birbirini tamamlayan temel nitelikleriyle artık kurumsallaşmış ve kökleşmiş olan cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakınız. Bu başarı her şeyden önce milletimizindir. Onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan yüce meclisimizindir. Milletçe, aynı milli mutabakatla, 90. açılış yıl dönümünü kutlayan TBMM ile daha da güçlenen cumhuriyetimizle, geleceğe güvenle bakıyoruz" diye konuştu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Suat Kılıç, "Varlığımızın temelini oluşturan demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerinin aydınlattığı yolda, milli birlik ve kararlılık içinde çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğimizden hiç kuşkum yoktur. Ulu Önder Atatürk, bu anlamlı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tanımlamış ve çocuklarımıza armağan etmiştir. Dünyada böyle milli bir günü çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar, milli iradenin doğduğu bugünü sevgili çocuklara armağan ederek onlara olan güvenlerini göstermişlerdir. Bizler de sevgili çocuklarımıza güveniyoruz" şeklinde konuştu.

0 yorum:

Yorum Gönder